Quin any és la meva moto de cros o enduro?

Totes les motocicletes, en realitat tots els vehicles, tenen un número de sèrie que les identifica, conegut també com a número de xassís o número VIN (Vehicle Identification Number en anglès) que, entre d’altres coses, serveix per saber en quin any va ser fabricada aquesta motocicleta.

Hi ha molts motius pels quals pots estar interessat a saber de quin any és la teva moto de motocròs o enduro, per exemple:

  • Vols comprar una moto d’ocasió i no vols que t’enganyin.
  • Tens una moto i necessites recanvis, però no saps de quin any exacte és.
  • Vols vendre la teva vella moto i vols demanar el preu que li pertoca per any.
  • Etc.

On pots trobar el número de xassís de la teva moto?

Si parlem d’una motocicleta de muntanya, que és la nostra especialitat, el nombre de xassís sol trobar-se, gravat amb lletres i números encunyats, a la pipa de direcció (eix de la direcció).

Es pot veure just darrere de la tapa frontal porta-números o del porta-fars, ja sigui una moto de motocròs o d’enduro respectivament.

Des de fa uns 20 o 25 anys és obligatori que aquest número VIN tingui 17 caràcters, entre lletres i números, i cada fabricant decideix com combinar-los per establir un patró que serveixi per identificar, no només l’any de fabricació, sinó també el model, cilindrada, etc.

Taula de números de xassís de motos de motocròs i enduro

Clica a la teva marca de moto per trobar el teu model corresponent.

Honda

Yamaha

Suzuki

Kawasaki

KTM

Husqvarna

Beta

Gas Gas